NAJBOLJI BIFTEK U BEOGRADU



Dobro pečen, srednje krvav ili jako krvav, najbolji biftek u Beogradu se može pripremati na tri načina. Od svih mesa, jedino za biftek možemo reći da poseduje svoju klasu i strukturu. Najboljim biftekom se gostimo na proslavama, u restoranima i za njega važi parola – što je veći to je bolji!

NAJBOLJI BIFTEK U BEOGRADU – KRALJ MESA

Biftek je kralj svih mesa. Biftek je sve što bi druga mesa želela da budu. Kada osoba pomisli na meso, prva slika koja joj prođe kroz glavu je sočan biftek. Biftek može biti kuvan u sopstvenom sosu, a može se služiti i sirov – srednje ili jako krvav.

Biftek je zaslužio poštovanje na stari način. Ljudi ga ne jedu zato što je zdrav, jeftin ili egzotičan. Ljudi vole biftek zbog osećaja zadovoljstva koji im pruža dok ga jedu. Biftek pruža zadovoljstvo ukusa i sočnosti u kombinaciji koju nam ne pruža ni jedno drugo meso.  Biftek je moćan. Biftek pruža zadovoljstvo. Biftek nas omamljuje da uvek želimo još.

INTERESANTNE ČINJENICE O BIFTEKU

Biftek je preukusno, zadovoljavajuće parče mesa zbog koga većina ljudi ne prelazi u vegeterijance. U bifteku se uživa već hiljadama godina, a mi Vam donosimo činjenice o bifteku koje niste znali.

  1. Postoji rekord za najveću količinu pojedenog bifteka, a koji drži Molly Schulyer za pojedenih 6 kg bifteka za koji je dobila 5000$.
  2. Najkvalitetnija vrsta bifteka zove se Filet Mignon. Ovaj biftek nije toliko ukusan, koliko je nežan i idealan za one koji ne žvaću hranu puno. Takodje ova vrsta bifteka ima najmanji procenat masnoće.
  3. Biftek je bogat nutritivnim sastojcima i spada u zdravu hranu. Pun je proteina i gvožđa i idealan je za trudnice. Takođe je pun nutritivnim sastojcima koji utiču na povećanje crvenih krvnih zrnaca.
  4. Najskuplji biftek na svetu je A5 kobe strip biftek i može koštati do 700 dolara. Nije ni čudo, sobzirom da je ta vrsta bifteka izuzetno ukusna.
  5. Zemlja koja proizvodi najkvalitetniji biftek je Australija
  6. Smatra se da reč biftek vodi poreklo iz saksonske reči „steik“ koja označava meso na štapu.
  7. Prekuvani biftek ne samo da nije ukusan već može biti i loš po Vaše zdravlje! Kada se biftek prekuva, masnoće, proteini i šećeri prave fuziju. To otežava sečenje bifteka, otežava žvakanje mesa kao i varenje istog.
  8. Krv koju vidite prilikom sečenja krvavog bifteka nije zapravo krv već voda pomešana sa proteinom koji se zove mioglobin. Taj protein mesu daje crvenkasu boju.
  9. Različite vrste bifteka se kuvaju na različitim temperaturama.

VRSTE BIFTEKA

Dakle, šta je zapravo biftek? Da li je to malo ili srednje parče mesa u kvadratnom ili okruglom obliku? Ili je biftek nešto više nego što mi vidimo golim okom?

Po aktuelnoj definiciji, biftek je parče mesa, uglavnom goveđe. Postoji više načina sečenja bifteka u odnosu na deo krave od koga to meso potiče. Najdelikatniji bifteci dolaze sa rebara ili leđa krave i kratko se peku na visokim temperaturama. Biftek se može spremati na više načina, od dobro pečenog, srednje pečenog, srednjeg, srednje krvavog, krvavog i jako krvavog.

Najpopularnije, najsočnije i najskuplje vrste bifteka su Filet Mignon i T-Bone Steak.

NAJBOLJI BIFTEK U BEOGRADU – #TERMINALPREPORUČUJE

U restoranu Terminal shvatamo biftek jako ozbiljno i nudimo veliku selekciju, kuvanu do perfekcije, serviranu sa prilozima koji se najbolje slažu sa sočnim biftekom. Takođe se možemo pohvaliti da služimo najbolji biftek u Beogradu a Vi odaberite kakav biftek volite:

RESERVA STEAK

31 dan odležao juneći ramstek, serviran sa punjenim krompirom, rukolom i parmezanom

BIFTEK

15 dana odležao u marinadi, serviran sa grilovanim povrćem i hrskavim krompirom

TALJATA BIFTEK

servira se isečen sa kremastim sosom, hrskavim krompirom, rukolom i parmezanom

PREMIUM BIFTEK

biftek u lešniku i susamu serviran sa bri sirom, svežim tartufima, šparglom i kroketima od krompira

T BONE STEAK

50 dana odležala juneća leđa protkana finom masnoćom servirana sa punjenim krompirom i gril. povrćem

TAGLIATA AGLIO OLIO

biftek sečen na taljatu, serviran na zagrejanoj čeličnoj ploči začinjen sa organskim maslinovim uljem u prilogu sa punjenim krompirom i gril. povrćem

Zašto nam se ne pridružite na ručku ili večeri i uživate u najboljem bifteku u Beogradu pripremljenom baš po Vašem ukusu?



Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


ocenite nas
Dostava Poruči odmah
Copyright 2014 - 2019 © Terminal | Optimizacija sajta - WBS