NAJBOLJI SUSHI U BEOGRADU – INTERVJU


  1. Kada i zašto se kod Vas javila ljubav prema sušiju?

To se desilo pre dve godine u jednom poznatom beogradskom hotelu. Da budem iskren sushi nije bio tako popularan kada sam ja doneo odluku da se bavim kuvanjem, a kako biva sve popularniji želeo sam da istražujem taj deo savremene gastronomije.

  1. Zašto ste se odlučili da Vaša specijalnost bude japanska kuhinja?

Generalno, oduvek me je zanimala azijska kultura, a samim tim i kuhinja. Najzanimljiviji deo jeste definitivno,  japanska kuhinja gde vidimo da sushi potpuno dominira.

  1. Da li i privatno uživate u sušiju i koja vrsta je Vaš favorit i zašto?

Da naravno. Jednako uživam u pripremanju sušija i konzumiranju istog. Moj favorit je maki rol, alga punjena pirinčem, ribom ili povrćem. To je tradicionalni japanski suši.

  1. Na koji način se najbolje konzumira suši?

Najbolji i prirodni način konzumiranja sušija jeste prstima. Kvalitetno belo vino idealno prati ovo jelo. A ne isključuje se i konzumiranje štapićima od prirodnog drveta (bambusa).

  1. Sa kojim izazovima se suočavate u pripremi sušija?

Nekada namirnice utiču na kvalitet i izgled ribe u sušiju. Događa se da gost posumnja u ispravnost ribe što apsolutno nije tačno, dodatna namirnica (soya, krem sir) utiču samo na promenu boje i ukusa sveže ribe.

  1. Koji je najlepši deo Vašeg posla?

Najlepši deo mog posla jeste čitav proces plasiranja proizvoda neposredno pred gostom i njegova reakcija kako na izgled tako i na ukus sušija.

  1. Gde se jede najbolji sushi u Beogradu?

Pozivam vas u Terminal na degustaciju sušija. :) 

  1. Koje vrste sušija postoje u restoranu Terminal?

Postoji: nigiri, maki rol, ura maki, futo maki, sasimi (tehnički nije susi).

  1. Kako i gde se najbolje uči i neguje Vaš zanat?

Dobar učitelj, konstatna vežba i usavršavanje. Bilo koji specijalizovan restoran jeste dobro rešenje, a Japan kao mesto učenja je idealno.

  1. Koji je Vaš plan za dalje usavršavanje?

Osnove sam naučio u Beogradu. A dodatno usavršavanje u inostranstvu gde je suši daleko popularniji nego u Srbiji.


Ivan Momčilović, sushi majstor restorana Terminal


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


ocenite nas
Dostava Poruči odmah
Copyright 2014 - 2019 © Terminal | Optimizacija sajta - WBS